Met dit simpele recept maak je de lekkerste ontbijtgranen zelf. Jij bepaalt wat erin gaat en dus hoe lekker je ontbijt wordt.
Hak de hazelnoten, pecannoten en amandelen grof en schep door de havermout of havervlokken. Voeg wat kaneel toe, schenk de honing erover en hussel door elkaar. Is de honing erg stug? Verwarm het dan heel even zodat het vloeibaarder en dus makkelijker te verdelen wordt.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over een met bakpapier of teflonfolie beklede bakplaat. Schuif in een op 180°C hete lucht voorverwarmde oven en rooster/bak gedurende 20 minuten tot de granola goudbruin. Schep tijdens het roosteren/bakken de massa meerdere keren om voor een gelijke bruining!
Snij de gedroogde vruchten en kokosvlokken in stukjes kleiner en schep samen met de pompoenpitten door de cruesli/granola. Bewaar in een luchtdichte pot of trommel.
Eet smakelijk!
Bron: https://overetengesproken.nl/diy-cruesli-en-granola/