Met deze Mexicaanse 'tosti' zet je tijdens de lunch of borrel snel een lekker en verrassend hapje op tafel.
Hoeveelheid: 2quesadilla’s of 12 punten
Ingrediënten
4tortilla’s (ø 19 cm)
75grzachte geitenkaas
50grontbijtspek
25grfijngehakte walnoten
honing
Aan de slag
Snij de plakjes ontbijtspek in kleine stukjes en bak in een koekenpan krokant. Schep de spekjes op een bord met keukenpapier en laat uitlekken.
Besmeer alle vier tortilla's met geitenkaas. Verdeel de walnoten en spekjes over twee tortilla’s. Drizzle er vervolgens wat honing over, dek af met de overgebleven twee tortilla's (met de besmeerde kant naar binnen) en druk lichtjes aan.
Verwarm een koekenpan (zonder boter of vet) en leg de eerste dubbele tortilla erin. Bak op een zacht pitje de tortilla tot een krokante en lichtbruine quesadilla. Draai de quesadilla tussentijds om zodat beide kanten krokant en bruin worden. Herhaal met de tweede dubbele tortilla.
Snij de quesadilla’s in punten, bestrooi met wat gehakte noten en drizzle er nog wat honing over.