Snelle maaltijdsalade met aardse smaken van avocado en noten. Perfect als lunch of snelle hap op drukke dagen.
Hoeveelheid: 2-3 personen
Ingrediënten:
150grbulgur
1avocado
40grpijnboompitjes
2-3lenteuitjes, in ringetjes
8grfijngehakt korianderblad
limoensap
walnotenolie
zout, versgemalen peper
Extras:
verse bruine pistolets
Aan de slag:
Kook de bulgur gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Afgieten, goed droogstomen en dan helemaal af laten koelen.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin en laat op een bord afkoelen.
Snij de avocado in blokjes. Schenk royaal limoensap over de avocado, hussel en bestrooi met wat versgemalen peper.
Doe de avocado, pijnboompitjes, lenteuitjes en fijngehakte korianderblad bij de afgekoelde bulgur en schep door elkaar. Breng op smaak met een scheut walnotenolie, versgemalen peper, zout en eventueel nog wat limoensap.
Serveer de bulgursalade met (vers afgebakken) bruine pistolets. Eet smakelijk!
Tips:
Brokkel ook eens wat feta of zachte geitenkaas over de salade. Of bestrooi met uitgebakken spekjes.
Ook lekker met walnoot in plaats van pijnboompitjes.
Heb je een Instant Pot, Crockpot of snelkookpan kook de bulgur daar dan eens in. Sinds ik dat heb ontdekt ben ik helemaal fan, nog nooit zulke mooie en luchtige bulgur gehad. Bij mijn recept voor stoofvlees met tomatensaus, groente en bulgur vertel ik hoe je bulgur het best kookt in de Instant Pot.