12ronde wonton- of siu maivelletjes, Tip: wonton- of siu maivelletjes zijn er in verschillende soorten. Kies voor dim sum velletjes die bedoeld zijn om te stomen. Vraag bij twijfel advies aan het personeel van de toko.
zoete chilisaus
Aan de slag:
Doe de gedroogde paddestoelen in een schaaltje, overgiet met kokend water en week gedurende 25 minuten.
Maak ondertussen de kipfilet schoon en hak in een hakmolen tot grof gehakt. Dit kan eventueel ook met de hand.
Snij het lente-uitje in dunne halve ringetjes, verwijder de zaadjes uit het pepertje en snipper heel fijn. Doe de lente-ui en peper samen met de sesamolie, lichte sojasaus en geraspte gember bij het kipgehakt. Pers er de teen knoflook bij en schep goed door elkaar.
Knijp de paddestoelen uit, snij fijn en schep door het gehaktmengsel. Dek af met plasticfolie en laat tenminste 30 minuten rusten in de koelkast.
Ontdooi de wontonvelletjes en schep op elk velletje een eetlepel van het gehaktmengsel. Vouw de randen als bloemblaadjes om het gehaktmengsel omhoog en laat de bovenzijde open. Zet de dim sum in stoommandjes en stoom in 5-10 minuten gaar.
Serveer direct met zoete chilisaus. Eet smakelijk!