Heerlijk verwarmende drank voor tijdens de feestdagen. Maar natuurlijk ook heel lekker in de koude januari en februari maanden.
Hoeveelheid: 3-4 glazen
Ingrediënten:
500mlrode wijn
4kruidnagels
1kaneelstokje
1steranijs
halvehandsinaasappel, in 4 partjes
2-3eetlepelshoning
Aan de slag:
Doe de wijn samen met het kaneelstokje en de steranijs in een pan. Steek in de schil van elk sinaasappelpartje een kruidnagel en leg de partjes bij de wijn in de pan. Verwarm de wijn tot ze lekker heet is en laat zeker 30 minuten zachtjes trekken. Bij voorkeur maak je de wijn niet warmer dan 65-70ºC want bij 78ºC vervliegt de alcohol.
Als de glühwein goed heeft getrokken verwijder je de steranijs, het kaneelstokje en de sinaasappelpartjes. Knijp 1 sinaasappelpartje uit boven de wijn, voeg de honing toe en proef. Voor een zoetere glühwein voeg je meer honing toe.
Schenk de glühwein door een theezeefje in de (thee)glazen, leg er eventueel een partje sinaasappel in en serveer gelijk. Proost!
Tips:
De glühwein is heet dus als je dunne glazen gebruikt is het verstandig ze voor te verwarmen met wat warm water. Zo verminder je de temperatuurschok en zal je kwetsbare glas niet breken.
Extra lekker met een scheut rum of cognac erdoor. Vlak voor het serveren toevoegen.