Verrassende stamppot van doperwtjes, dille en bieslook. Lekker met een worstje of bal gehakt.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
500grgeschilde, iets kruimige aardappels
450grextra fijne tuinerwtjes, diepvries
1-1½eetlepelfijngesneden verse dille
1½eetlepelfijngesneden verse bieslook
Aan de slag:
Snij de aardappels in kleine stukjes en kook ze bijna gaar.
Als de aardappels bijna gaar zijn voeg je de diepvries erwtjes toe en kook nog even door tot alles gaar is. Giet de aardappels en erwtjes af en stoom goed droog.
Stamp de aardappels en erwtjes met een paar stampen van de stamper tot een grove stamp. Roer de verse tuinkruiden erdoor en serveer. Eet smakelijk!
Tips:
Voor een smeuïger stamp roer je er nog een scheutje melk door.
Brokkel ook eens wat zachte geitenkaas over de doperwtenstamp. Erg lekker!
In plaats van verse tuinkruiden kan je ook een schep kruidenkaas of Boursin Cuisine door de stamp mengen.