Door de rucola, walnoten en walnootolie heeft deze pesto een heerlijke notensmaak. Mooie variant op de klassieke pesto.
Ingrediënten:
20grrucola
25grgepelde walnoot
35grParmezaanse kaas, grof gesneden
1teen knoflook
zeezout, snuf peper
walnootolie
hakmolen van staafmixer
Aan de slag:
Doe walnoten samen met de Parmezaanse kaas in de hakmolen van je staafmixer
Pel de knoflooktenen, hak in stukjes, doe ook in de hakmolen en draai tot een grof mengsel.
Voeg nu de rucola toe, schenk er flink wat walnootolie bij en draai tot een mooie pesto. Afhankelijk hoe je de pesto gaat gebruiken kan je kiezen voor een grovere, fijnere, dikkere of juist dunnere pesto.
Proef en breng de rucolapesto op smaak met zeezout, snuf versgemalen peper en eventueel extra walnootolie. Eet smakelijk!
Tips:
Net als voor basilicum pesto geldt: voeg de rucola echt pas als laatste toe en hak/maal niet te lang. Hak je de blaadjes te lang dan krijgt je pesto een licht bittere smaak.