Lekker bijgerecht met de frisse en zoete smaken van appel, rozijn en kaneel. Bijna alsof je een stukje appeltaart op je bord hebt!
Hoeveelheid: 1portie
Ingrediënten:
650grgoudreinetten
40grrozijnen
kaneel
Aan de slag:
Was de rozijnen en zet met een klein laagje water in de pan alvast op zacht vuur. Als het water aan de kook komt zet je pit wat lager zodat de rozijnen zachtjes een beetje kunnen wellen.
Schil ondertussen de moesappels, snij in kwarten en verwijder de klokhuizen. Snij de kwarten in plakjes en doe bij de rozijnen in de pan. Voeg wat kaneel toe en breng het geheel snel weer aan de kook, doe de deksel op de pan en zet de pit wat lager. Laat de appels in ongeveer 10 minuten zacht worden en enigszins tot moes koken. Kook de appels niet helemaal tot moes maar zorg dat er nog stukjes zichtbaar blijven, het is tenslotte een compote en geen moes.
Haal de pan van het vuur, proef en voeg naar smaak nog wat extra kaneel toe en laat afkoelen. Schep de appel-rozijnencompote in een mooie schaal of pot, dek af en bewaar tot gebruik in de koelkast. Eet smakelijk!