Feestelijk bijgerecht op basis van aardappelpuree en Parmezaanse kaas. Ook lekker met verse tuinkruiden.
Hoeveelheid: 16stuks
Ingrediënten:
500grgeschilde iets kruimige aardappels
1,5-2eidooiers
10-20grboter
40grgeraspte parmezaanse kaas
nootmuskaat
zout en peper
Extra benodigdheden:
spuitzak met kartelmondstuk
Aan de slag:
Snij de aardappelen klein en kook ze gaar. Giet de aardappels daarna af en laat ze droogstomen.
Stamp de aardappels fijn of knijp ze door een pureeknijper. Zorg er in elk geval voor dat er geen stukjes aardappel meer in de puree zitten want anders verstopt straks de spuitzak. Meng alle Parmezaanse kaas en de helft van de eidooiers en boter door de puree. Beoordeel aan de hand van de dikte en smeuïgheid van de puree of er extra dooier en/of boter nodig is. Breng op smaak met wat vers geraspte nootmuskaat, zout en peper.
Doe de aardappelpuree in een spuitzak met kartelmondstuk en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat mooie rozetten. Schuif de bakplaat in een op 200°C hete lucht voorverwarmde oven en bak in 15-20 minuten goudbruin.
Leg de pommes duchesse op een mooie schaal en serveer direct. Eet smakelijk!
Tips:
Schep ook eens een handje verse tuinkruiden in plaats van Parmezaanse kaas door de puree.
Eventueel kun je de aardappelpuree een dag tevoren maken en kort voor gebruik iets verwarmen. Meng dan de de boter, eidooiers en kaas goed door de puree, spuit de rozetten en bak de pommes duchesse af.