Zachte witvis met een smaakvolle tomaten-wijnsaus. Met pasta of noodles erbij heb je een heerlijke maaltijd.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
2kabeljauwhaasjes
1blik gepelde tomaten
1/2rode paprika
150mlrode wijn
1ui gesnipperd
1teen knoflook
paar takjes tijm
chilipoeder
bouillonblokje/poeder
zout en peper
olie of boter
Aan de slag:
Was de paprika en snij in blokjes.
Fruit in een koekenpan de gesnipperde ui en gesneden paprika gedurende enkele minuten. Knijp dan het teentje knoflook erbij en giet het blik gepelde tomaten leeg in de pan. Ris de blaadjes van de takjes tijm en roer samen met de wijn door de tomatensaus. Laat de saus -zonder deksel- een kleine 20 minuten inkoken.
Proef de saus en breng op smaak met een (stukje van het) bouillonblokje en wat chilipoeder.
Spoel de kabeljauw af, dep goed droog en bestrooi met peper en zout.
Verwarm in een koekenpan wat olie of boter en bak daarin de kabeljauw.
Leg de kabeljauw in de saus of op een bord en serveer direct. Eet smakelijk!