Mexicaanse dipsaus voor nacho's maar ook lekker bij als bijgerecht bij burrito’s, taco’s en andere Mexicaanse gerechten.
Hoeveelheid: 1schaaltje
Ingrediënten:
1rijpe avocado
1tomaat
1kleine rode ui of sjalotje
1rood pepertje meer of minder naar smaak
1teen knoflook
½-1eetlepel fijngehakt korianderblad
½theelepel versgemalen komijn
limoen- of citroensap
zout, versgemalen peper
chilipoeder
Aan de slag:
Was de tomaat, snij doormidden, verwijder kroontje en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Pel en snipper de ui heel fijn.
Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snij in ragfijne reepjes.
Snij de avocado in kleine blokjes.
Doe alle gesneden ingrediënten in een schaal, pers er de teen knoflook bij, knijp naar smaak wat limoen- of citroensap over het geheel en schep alles goed door met een vork. Prak ondertussen de guacamole enigszins zodat je een middelgrove puree/dipsaus krijgt. Proef en breng op smaak met zout, versgemalen peper en eventueel wat chilipoeder. Voor een heel gladde guacamole prak je gewoon wat meer of pureer je de ingrediënten met een staafmixer of keukenmachine.
Serveer de guacamole met nacho's, stokbrood of bij een Mexicaanse maaltijd. Eet smakelijk!