Deze hartige taart met broccoli en ham is ideaal als snelle avondmaaltijd. Maak 'm van tevoren en warm vlak voor het eten op.
Hoeveelheid: 1quiche
Ingrediënten:
Voor het deeg:
150grbloem
60grboter
25grgeraspte jong belegen kaas
1ei
zout
Voor de vulling:
500grbroccoli
120grham
4eieren
50grGriekse yoghurt of crème fraîche
75grgeraspte jong belegen kaas
zout en peper
Extra benodigheden:
springvorm ø 21 cm, licht ingevet
Aan de slag:
Snij de broccoli in kleine roosjes en snij een deel van de stronkjes klein. Stoom of kook de groente nèt niet gaar, spoel af met koud water en laat goed uitlekken en drogen. Spreid de broccoli eventueel uit op een schone theedoek of wat keukenpapier om extra goed droog te laten worden.
Kneed van de bloem, boter, kaas, ei en wat zout een soepel deeg. Om het deeg soepeler te maken voeg je eventueel enkele druppels water toe. Verdeel het deeg in twee stukken. Druk één stuk deeg met je hand uit op de bodem tot de gehele bodem is bedekt. Rol van het overgebleven deeg twee strengen en bekleed daarmee de zijkant van de bakvorm. Zorg dat de quiche ongeveer 3 cm diep is. Zet de vorm tot gebruik in de koelkast.
Klop in een kom de 4 eieren voor de vulling los met de Griekse yoghurt en wat peper en zout.
Snij de ham in stukjes en verdeel de helft over de bodem van de quiche, verdeel de helft van de broccoli erover en strooi 1/3 van de kaas erover. Herhaal met de laatste ham, laatste broccoli en de helft van de overgebleven kaas.
Schenk het eimengsel over de vulling en verdeel de laatste kaas over de quiche. Schuif de quiche in het midden van een op 180°C hete lucht met onderwarmte voorverwarmde oven. Zet na 10 minuten de stand terug naar hete lucht. Bak in ongeveer 45 minuten gaar en bruin. Eet smakelijk!