Maak van een mooi stukje witvis een feestje door het smaakvol te paneren en vervolgens goudbruin en krokant af te bakken.
Hoeveelheid: 2stuks
Ingrediënten:
2kabeljauwhaasjes
1ei losgeklopt
1teen knoflook geperst
rasp van 1 citroen
1theelepel tijm
1theelepel gedroogde basilicum
7eetlepels paneermeel
4eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
roomboter
olijfolie
zout en peper
Aan de slag:
Fruit de knoflook zachtjes in een beetje olijfolie. Wanneer de knoflook lekker begint te ruiken voeg je de citroenrasp, tijm en basilicum toe. Warm even door en voeg dan het paneermeel toe. Schep alles goed door elkaar en laat al roerend even goed doorwarmen. Schep het mengsel op een bord en als het een beetje is afgekoeld voeg je de Parmezaanse kaas en naar smaak zout en een beetje peper toe.
Schenk het losgeklopte ei op een ander bord en zet beide borden naast elkaar.
Spoel de kabeljauwfilets af met koud water en dep goed droog. Haal de kabeljauwfilets één voor één door het ei en vervolgens het paneermeel. Herhaal dit met beide stukken vis voor een tweede keer.
Verhit in een koekenpan een mengsel van roomboter en olijfolie. Als het vet heet is bak je daarin de kabeljauwhaasjes gaar en goudbruin. Serveer met partjes citroen. Eet smakelijk!