Makkelijk te maken en super lekkere hartige taart. Verrassend gebruik van heerlijk geurende specerijen.
Hoeveelheid: 1hartige griesmeelcake
Ingrediënten:
165grgrof griesmeel
125mlvolle yoghurt
100mlwater
1ui, gesnipperd
2flinke bospenen, geraspt
100grspinazie, grof gehakt
2,5cmverse gemberwortel, schoongemaakt en geraspt
1rawit pepertje schoongemaakt en fijngehakt (zonder de zaadjes)
1theelepelzout
½theelepelkurkuma
½theelepelbaksoda
1losgeklopt ei
2eetlepelsplantaardige olie
1theelepelzwart mosterdzaad
Extra benodigdheden:
1bakvorm ø 24-25 cm, ingevet
Aan de slag:
Meng alle ingrediënten, met uitzondering van de olie en het mosterdzaad, in een schaal tot een glad beslag.
Verwarm de olie in een koekenpannetje en doe het mosterdzaad erbij zodra de olie heet is. Zodra de mosterdzaadjes beginnen te springen schenk je de olie met de zaadjes bij het beslag en roer je het beslag nog eens goed door.
Schenk het beslag in de bakvorm en zet in het midden van een op 180°C conventioneel voorverwarmde oven.
Bak de griesmeelcake in 60-65 minuten gaar. Bij mij was de cake toen nog wat vochtig van binnen en heb aanvullend nog extra onderwarmte gegeven. Een volgende keer zou ik na 30-40 minuten al extra onderwarmte gaan geven.
Haal de bakvorm uit de oven, verwijder de vorm en laat de griesmeelcake op een taartrooster afkoelen. Serveer deze hartige griesmeelcake lauwwarm of helemaal afgekoeld. Eet smakelijk!