Genieten van een ijsje zonder schuldgevoel? Dat kan met dit heerlijk romige ijs van mango, banaan en een beetje citroensap.
Hoeveelheid: 450gram
Ingrediënten
2rijpe bananen
250grdiepvries mango
sap van ½ citroen
Aan de slag
Schil de bananen en snij in plakjes. Leg de plakjes in een diepvriesbakje, giet een deel van het citroensap erover en hussel door elkaar. Doe de bevroren mangoblokjes erbij, schep door elkaar en zet het geheel ongeveer 30 minuten in de vriezer.
Doe de mango en banaan in een blender en giet het resterende citroensap erover. Mix tot de massa heerlijk zacht en romig is geworden.
Serveer direct of laat nog heel even koelen in de vriezer.
Eet smakelijk!
Tips
Bewaar dit mango-banaan ijs niet te lang in de vriezer het wordt namelijk keihard. Is het ijs toch te hard geworden, zet het dan kort voor gebruik even in de koelkast.
Zorg dat je altijd wat bevroren banaan in de vriezer op voorraad hebt. Snij één of meerdere bananen in plakjes, hussel er wat citroensap door en vries ze in. Makkelijk voor dit ijs maar ook handig voor smoothies of bijvoorbeeld bananenbrood cakejes.