Lekkere en makkelijk te maken smaakmaker. Verpakt in decoratieve potjes is het een origineel culinair cadeautje.
Hoeveelheid: 3soorten zout
Ingrediënten:
citroenrasp
verse tijm
verse knoflook
fijn zeezout
Keukengerei:
Decoratieve bewaarpotjes
Aan de slag:
Citroenzout:
Meng citroenrasp met zeezout, schep in een potje, dek af met een dun laagje zout en sluit af.
Tijmzout:
Ris de blaadjes van de takjes tijm en snij ragfijn. Meng naar smaak zeezout door de tijm, schep in een potje en bestrooi met wat zout. Sluit af en zet weg.
Knoflookzout:
Schil de knoflook en pers fijn. Snij of vijzel eventueel extra fijn. Voeg ook nu weer naar smaak zout toe, dek af met zout en sluit het potje.
Alle 3 de kruidenzouten:
Na 2-3 weken zal je zien dat de kruiden gedroogd zijn. Schudt of schep het zout goed door elkaar en je kruidenzout is klaar voor gebruik. Serveer het kruidenzout in kleine schaaltjes met decoratieve lepeltjes. Eet smakelijk!
Tips:
Probeer ook eens andere kruiden zoals rozemarijn, basilicum, peterselie, maggieblad of dille. Voor een spicy variant kan je natuurlijk ook een pepertje gebruiken.
Kruidenzout is direct na het mengen ook al lekker. Door het 2-3 weken te laten staan trekken de geuren en smaken extra diep in het zout en wordt het nog lekkerder. Eenmaal gedroogd is het kruidenzout lang houdbaar.
Verpak je huisgemaakte kruidenzout in kleine weckpotjes, plak er een vrolijk etiketje op en geef het cadeau.