Een rijk Marokkaans/Arabisch kruidenmengsel dat je met dit recept heel makkelijk zelf maakt. Binnen een paar minuten heb je een potje vol.
Hoeveelheid: 1potje
Ingrediënten
2theelepelskomijnzaad
2theelepelspaprikapoeder
1½theelepelkorianderzaad
¾theelepelkaneel
¾theelepelgemberpoeder
½theelepelkurkuma
½theelepelvers geraspte nootmuskaat
¼theelepelkardemompoeder
¼theelepelkruidnagelpoeder
max ¼ theelepel chilipoeder
zout, naar smaak
Aan de slag
Rooster de komijn- en korianderzaadjes in een koekenpan. Als de kruiden lekker beginnen te ruiken haal je de pan van de pit en laat je ze afkoelen.
Doe de overige kruiden in een vijzel, voeg de afgekoelde zaadjes toe en stamp tot een mooi mengsel. Als je wilt kun je naar smaak zout toevoegen. Ik voeg zout liever toe als ik een gerecht aan het kruiden ben, zo kan ik spelen met de intensiteit van de kruiden zonder gelijk meer zout toe te voegen.
Bewaar de ras el hanout in een luchtdicht afgesloten potje.
Eet smakelijk!
Tips
Ras el hanout gebruik je net als andere kruidenmixen. Wrijf er bijvoorbeeld vlees mee in, maak er een marinade mee, gebruik het in soep en in stoofschotels.
Schenk eens wat olie in een schaaltje, strooi er wat ras el hanout over en zet op tafel om vers brood in te dippen.