Heerlijk zacht, romig èn vullend door de meegekookte aardappel. Extra lekker door een beetje Boursin Cuisine en een scheutje witte wijn.
Hoeveelheid: 4ruime porties
Ingrediënten
2preien, ± 650 gr
150grgeschilde iets kruimige aardappel
1ui
flinke teen knoflook
1bouillonblokje voor ½Lsoep
1eetlepel/scheutje witte wijn
2½eetlepel Boursin Cuisine + extra ter garnering
verse bieslook, fijngehakt
olijfolie
Aan de slag
Maak de ui en knoflook schoon en snij in stukken.
Verwijder het buitenste blad van de prei, snij de onder- en bovenkant eraf, spoel goed om zand en viezigheid te verwijderen en snij in ringen.
Spoel de aardappel af en snij in kleine stukjes.
Verwarm wat olijfolie in een soeppan en fruit daarin de ui kort aan. Voeg dan de prei toe, warm goed door en zodra de prei wat begint te slinken roer je de knoflook en aardappel erdoor. Warm al roerend nog even flink door.
Verkruimel het bouillonblokje boven de groente en schenk er zoveel kokend water op dat de groente net onder staat. Leg de deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender, schenk de witte wijn erbij en roer de Boursin erdoor. Proef en voeg eventueel nog wat extra bouillonblok of Boursin toe.
Schep de preisoep in kommen of borden, schep er een klein beetje Boursin in en bestrooi rijkelijk met bieslook. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Tips
Strooi ook eens wat stukjes gesneden ham over de soep.