Was de courgettes, snij de uiteinden eraf en snij in plakken van ± ½ cm.
Schil de knoflook en per uit boven een kommetje. Schenk er wat olijfolie bij, voeg een snuf zout toe en klop goed door elkaar. Giet de knoflookolie over de plakken courgette en hussel goed.
Grill de courgette in een grillpan. Als de plakken klaar zijn leg je ze op een bord bekleed met keukenpapier zodat ze nog wat kunnen uitlekken.
Rooster de pijnboompitjes in een koekenpannetje tot ze mooi goudbruin zijn.
Meng wat honing en aceto balsamico tot een zoete, dikke siroop en schenk in een mooi schaaltje of kannetje.
Verdeel de afgekoelde courgette over twee borden maar hou er nog een paar achter de hand voor de garnering. Verdeel de rucola over de borden, leg de tomaatjes erbij en brokkel de geitenkaas erover. Snij de achtergehouden courgette in iets kleinere stukken en garneer er de salade mee. Strooi tot slot de pijnboompitjes erover.
Serveer de salades van gegrilde courgette met tomaat, rucola en geitenkaas samen met de balsamico. Eet smakelijk!
Tips:
Heb je toevallig een flesje balsamico siroop of crème staan dan kan je dat natuurlijk ook prima gebruiken.