Super simpel om zelf te maken en zóóó lekker. Ook lekker met verschillende soorten olijven door elkaar.
Hoeveelheid: 1portie knoflookolijven
Ingrediënten:
1potjeontpitte biologische groene olijven van AH
of 130 gr uitgelekte olijven van een ander merk
1eetlepelsmaakvolle olijfolie
½eetlepelwitte wijnazijn
½-1teenknoflook
gedroogde oregano
Aan de slag:
Doe de olie, azijn en wat gedroogde oregano in een schaaltje. Pers de knoflook* erbij en klop met een vork goed door elkaar.*Tip: De hoeveelheid knoflook is afhankelijk van je smaak èn hoelang je de olijven laat marineren. Naarmate je de olijven langer laat marineren kan je met minder knoflook toe. Als ik de knoflookolijven maar een uurtje laat marineren voeg ik 1 teentje toe. Maak ik ze een dag tevoren dan volstaat een ½ teentje. En voor knoflookliefhebbers pur sang: leef je uit en voeg toe wat je lekker vindt.
Giet het potje olijven leeg boven een zeef of vergiet en laat de olijven goed uitlekken. Ik spoel ze doorgaans niet af omdat ik dat zoutige wel lekker vind maar als je wilt kan je ze natuurlijk altijd even afspoelen en goed laten uitlekken. Doe de olijven in het schaaltje met het knoflookmengsel, schep door elkaar, dek af met plasticfolie en laat in de koelkast een paar uur marineren.
Haal de knoflookolijven een half uurtje voor het serveren uit de koelkast, schep nog eens door elkaar en serveer met prikkertjes bij de borrel.Eet smakelijk!