Simpele stamppot maar zóóó lekker. Extra lekker met kleine blokjes kaas en uitgebakken spekjes.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
900griets kruimige aardappels, geschild
200-250grandijvie, fijngesneden
150grontbijtspek
scheutjehalfvolle melk
klontjeroomboter
verse nootmuskaat
zout
naar keuze: kleine blokjes kaas
Aan de slag:
Snij de geschilde aardappels in stukjes, doe in een pan met een laagje water en breng aan de kook. Zodra het water kookt zet je de pit wat lager en kook je de aardappels gaar.
Verwarm ondertussen in een klein pannetje een beetje melk met een klontje roomboter.
Snij het ontbijtspek ik stukjes en bak in een koekenpan lekker krokant. Doe dat niet even snel maar geef het de tijd, daar wordt het spek lekkerder van. Hoe je spek het beste kunt uitbakken lees je in mijn blogpost over perfect gebakken spek.
Als de aardappels gaar zijn giet je ze af en stoom je ze droog. Rasp lekker wat verse nootmuskaat over de aardappels en stamp ze met een stamper fijn. Om de puree smeuïg te maken giet je er tijdens het stampen steeds een beetje van de warme melk bij tot de puree de gewenste dikte heeft. Beng eventueel op smaak met wat zout.
Schep de rauwe andijvie door de puree en voeg eventueel wat kleingesneden blokjes kaas toe. Schep de stamppot rauwe andijvie op de borden, bestrooi met uitgebakken spekjes en serveer direct. Eet smakelijk!