Zachte en romige groentesoep. Met wat vers (breek)brood of uienkruier erbij heb je een perfecte doordeweekse maaltijd.
Hoeveelheid: 4personen
Ingrediënten:
1ui
500grbroccoli
80griets kruimige aardappel geschild
Boursin cuisine
1-2blokjes runder- of groentebouillon
olijfolie
Voor de garnering:
fijngesneden peterselie en een lepeltje Boursin cuisine
Aan de slag:
Maak de ui schoon, snij in grove stukken en fruit met een beetje olie in een ruime pan.
Was ondertussen de broccoli en snij in stukken. Ook de stronken kan je goed gebruiken. Dikke stukken stronk kan je het beste even schillen en in stukken snijden.
Voeg de broccoli toe aan de ui en laat al omscheppend ook even fruiten. Giet dan zoveel kokend water in de pan dat alles net onder water staat. Snij de aardappel fijn en voeg toe. Laat het geheel zachtjes doorkoken tot de broccoli en aardappel zacht en gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer, voeg een blokje bouillon toe en roer er 2-3 eetlepels Boursin door. Laat de smaken goed oplossen in de soep, proef en breng eventueel op smaak met wat extra bouillonblok en/of Boursin cuisine.
Schep de broccolisoep in schaaltjes of kommen en garneer met Boursin en fijngehakte peterselie. Een leuke manier van garneren is een beetje Boursin op een lepeltje scheppen en daarmee al roerend cirkels trekken in de soep.Eet smakelijk!