Comfort food met de heerlijk zoete en aardse smaak van knolselderij. Perfecte maaltijd voor donkere winteravonden.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
300griets kruimige aardappels, geschild
300grknolselderij, schoongemaakt
50mlmelk
500grgemengde paddestoelen
1ui, gesnipperd
1teen knoflook
paar takjes verse tijm
handje verse krulpeterselie, fijngehakt
boter
zout en peper
Aan de slag:
Snij zowel de knolselderij als de aardappels in kleine blokjes en kook met een laagje water zacht en gaar. Ik deed dat in twee aparte pannetjes omdat ik het lastig vind ze precies tegelijk gaar te krijgen.
Giet de knolselderij en de aardappels af en laat droogstomen.
Verwam ondertussen de melk met een klontje boter erin.
Zodra de aardappels en knolselderij droog zijn voeg je ze samen en stamp je ze met een beetje melk tot een zachte puree. Afhankelijk van je smaak en hoeveel vocht de puree opneemt gebruik je meer of juist minder melk. Proef en breng op smaak met wat zout en peper. Roer er tot slot lekker wat vers gehakte peterselie door.
Verwarm wat boter in een koekenpan en fruit daarin de ui zachtjes aan.
Maak ondertussen de paddestoelen schoon, snij in grove stukken en voeg bij de ui. Ris boven de pan de blaadjes van de takjes tijm en knijp de teen knoflook erbij. Schep goed om en laat de paddestoelen slinken. Bestrooi flink met zout en peper om de smaak van de paddestoelen op te halen.
Schep de puree op de borden en verdeel de paddestoelen erover. Bestrooi met verse peterselie en serveer direct.Eet smakelijk!