Heb je een keukenmachine/standmixer gebruik die dan met de klopper. De draadgarde is niet geschikt omdat icing erg dik en zwaar is. Heb je geen keukenmachine maak de icing dan met de hand en eventueel in kleinere porties. Met een handmixer kan ook maar wees dan voorzichtig. Icing maken is zwaar werk voor een handmixer, kijk dus uit dat ie niet doorbrandt.
Zet de keukenmachine aan op de laagste stand, voeg de citroensap toe en daarna met kleine beetjes tegelijk het eiwit of water. De suiker zal eerst klonteren maar naarmate je meer eiwit of water toevoegt wordt het een stevige massa en tot slot een mooie dikke pasta. Klop de icing nog even door zodat er een mooie glans ontstaat. Doe de icing over in een kom of bakje, sluit luchtdicht af en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Icing maken met de handmixer gaat alsvolgt: doe het eiwit in een kom en voeg het citroensap toe. Mix een minuutje tot het eiwit wat wittig wordt. Voeg dan de helft van de suiker toe, roer een beetje zodat het door elkaar gaat en zet dan de mixer op de laagste stand aan. Mix tot een witte creme. Voeg dan de helft van de overgebleven poedersuiker toe en mixer weer voorzichtig door elkaar. Doe dat voorzichtig want het is echt zwaar voor de mixer. Als het te zwaar wordt moet je stoppen en met de hand verder gaan. Klop een paar minuten goed door zodat de suiker zo goed mogelijk oplost en de icing een beetje begint te glimmen.
Bron: https://overetengesproken.nl/royal-icing-en-glazuur/