Makkelijk en snel te maken groentegerecht van courgette, ui, knoflook, ei en kaas. Weinig ingrediënten maar super smaakvol!
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
1courgette
1ui, losgeklopt
50-60grgeraspte kaas
1teenknoflook, schoongemaakt
1ei, losgeklopt
paprikapoeder
olijfolie
zout
Aan de slag:
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui glazig.
Was de courgette, snij de uiteinden eraf en snij in de lengte doormidden. Hol de courgette helften uit tot een soort bootjes. Dit gaat het makkelijkst door met een mes de omtrek in te snijden en daarna met een lepel uit te hollen. Maak de rand niet te dun, ± 3-5 mm is prima. Leg de courgette-bootjes in een ovenschaal en snij het vruchtvlees van de courgette in stukjes.
Pers de knoflook en voeg toe aan de ui, voeg dan het gesneden vruchtvlees van de courgette toe en verwarm zodat het vocht kan verdampen. Voeg een kleine snuf zout toe en flink wat paprikapoeder zodat het lekker rood kleurt. Als het vocht vrijwel is verdampt haal je de pan van de pit en roer je er het losgeklopte ei door. Schep de vulling snel in de bootjes en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de ovenschaal in het midden van een op 180º C hete lucht voorverwarmde oven. Bak de courgette in 30 minuten gaar en goudbruin.
Serveer de gevulde courgette direct. Lekker met gebakken aardappeltjes.Eet smakelijk!
Tips:
Ook afgekoeld smaakt gevulde courgette prima. Dit is dus een perfect gerecht voor rommelige avonden waarop iedereen op verschillende tijdstippen komt binnenwaaien maar nog wel graag lekker wil eten. Serveer koud met een broodje erbij of warm kort op in oven of magnetron.