Heerlijk kruidige cake maar ook lekker zoet en luchtig. Royaal gevuld met stemgember. Echt zo'n cake die in no time op is!
Meng het zelfrijzend bakmeel met de gember- en het kaneelpoeder, zeef in gedeelten bij het beslagen en spatel steeds luchtig door het beslag. Spatel tot slot de gesneden en uitgelekte stemgember door het beslag en schep in een ingevet cakeblik. Om te voorkomen dat de gembercake in het midden meer rijst dan aan de randen maak ik in het midden altijd een soort gootje of verlaging. Zet het cakeblik in het midden van een op 160°C conventioneel voorverwarmde oven en bak in 1-1¼ uur gaar en goudbruin. Om te controleren of de cake gaar is prik je na een uur bakken met een saté-prikker voorzichtig in de cake. Komt die er droog uit dan is de cake gaar, zo niet dan laat je 'm gewoon nog even bakken.
Zodra de gembercake gaar is haal je ‘m uit de uit de oven en laat in het blik iets afkoelen. Als de cake loskomt van de randen van het cakeblik keer je de cake op een taartrooster en laat verder afkoelen.
Eet smakelijk!
Geef de gembercake eventueel de laatste 10 minuten extra onderwarmte om de onderkant extra kleur te geven.
Bron: https://overetengesproken.nl/gembercake/