Snij de tomaatjes doormidden, leg op een met bakpapier of teflonfolie beklede bakplaat, bestrooi met wat zout en druppel er wat de olijfolie en balsamicoazijn over. Hussel de tomaatjes een beetje door elkaar en schuif de bakplaat in een op 130ºC conventioneel voorverwarmde oven. Haal na 50 minuten de tomaatjes uit de oven en laat afkoelen.
Rooster ondertussen in een koekenpan de pijnboompitjes goudbruin en laat afkoelen.
Leg de rucola op en bord of schaal, verdeel de tomaatjes erover en drizzle er lekker wat balsamicostroop over. Bestrooi met pijnboompitjes en Parmezaan schilfers.Eet smakelijk!
Tips:
Ik serveer de salade doorgaans niet in een schaal maar maak het gelijk op twee borden op. Je zet het dan zo op tafel, mandje brood en wat smeersels erbij en met z'n tweetjes hebben we er een heerlijke maaltijd aan.