Feestelijk en kleurijk hapje met frisse kwarkspread en geroosterde paprika. Perfect voor Koningsdag.
Hoeveelheid: 8-10 bruschetta
Ingrediënten:
oranje paprika
rode puntpaprika
1afbak ciabatta
kruidenroomkaas
verse peterselie, gehakt
olijfolie
Aan de slag:
Wrijf de gewassen paprika’s in met olijfolie en leg in een braadslede. Zet de braadslede in het midden van een op 200°C hete lucht voorverwarmde oven en rooster de paprika’s gedurende 30 minuten. Draai de paprika’s geregeld zodat ze aan alle kanten zacht worden èn enigszins blakeren. Donkere/zwarte velletjes zijn niet erg, die worden straks toch verwijderd.
Zodra de paprika’s klaar zijn doe je ze over in een glazenschaal en dek af met plasticfolie. Laat de paprika’s een kwartiert staan en maak dan schoon door de velletjes, kronen en zaadlijsten te verwijderen. Snij de paprika in reepjes of blokjes.
Bak de ciabatta af volgens de gebruiksaanwijzing en snij in plakjes.
Bestrijk de plakjes brood dun met wat olijfolie en rooster in een grill- of koekenpan knapperig en goudbruin.
Besmeer de afgekoelde bruschettas met de Heks’n kwarkspread, verdeel de paprika erover en leg overal nog een toefje kwarkspread op. Bestrooi met de gehakte peterselie en serveer.Eet smakelijk!
Tips:
Geen zin om paprika’s te roosteren? Gebruik dan geroosterde paprika’s uit een pot. Laat wel goed uitlekken voordat je de paprika’s op de bruschetta’s legt.