Gepeperde Jamaicaanse marinade. Door de heerlijke geur en smaak waan je je echt even in Caribische sferen.
Hoeveelheid: 1pot jerk marinade
Ingrediënten:
1kleine ui of sjalot, grof gehakt
3lente-uitjes, grof gehakt
3tenenknoflook, schoongemaakt en gesneden
habanero madame jeanette of rawit pepertjes, naar smaak
2eetlepelsgeraspte gemberwortel incl. sap
3eetlepelsgrofgehakt korianderblad
1eetlepelverse tijmblaadjes
2theelepelspiment
3eetlepelsbruine basterdsuiker
½theelepelkaneel
½geraspte nootmuskaat
2eetlepels(30 ml) citroensap (± ½ citroen)
2eetlepels(30 ml) sojasaus (Kikkoman)
2eetlepels(30 ml) olijfolie
zout
Aan de slag:
Snij de pepertjes (ik gebruikte 3 rawits) overlangs doormidden en verwijder de zaadjes. Snij de pepertjes fijn.
Maal de piment in het hakmolentje van je staafmixer fijn.
Voeg alle ingrediënten bij de piment in het hakmolentje en maal tot een fijne marinade. Proef en breng indien gewenst op smaak met wat extra zout.
Doe de jerk marinade over in een potje en bewaar in de koelkast.Eet smakelijk!
Tips:
Jerk marinade kan prima worden ingevroren. Voor handige deelblokjes giet je de marinade in een ijsblokjesvorm en vries in. Zo heb je altijd snel verse jerk marinade bij de hand.
Gebruik jerk marinade bijvoorbeeld om kipfilet mee te marineren voor heerlijke kipspiezen.