Doe uienpoeder, knoflookpoeder, zout, peper en het korianderzaad in een vijzel en wrijf fijn.
Verwijder het vet van de kippendijfilet, snij in kleinere stukken en maal samen met de fijngewreven kruiden fijn in een foodprocessor of hakmolentje van een staafmixer.
Vorm van het gehakt vierkante staven van een kleine 3x3 cm in doorsnede en stoom gaar in de stoompan. Mijn stoompan is niet zo groot dus ik maakte een paar kortere staven en stoomde ze in een paar sessies gaar. Het garen duurt ongeveer 10 minuten. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Snij de gestoomde kip in vierkante blokjes, dep goed droog met wat keukenpapier en rijg de kipstukjes om en om met de ui-partjes aan de satéprikkers.
Meng voor het beslag ei, bloem, zout, water, paprika- en chilipoeder. Omhul de sitosticks met het beslag en bak gedurende 5 minuten in de hete olie (180°C). Laat even uitlekken op keukenpapier en serveer direct.Eet smakelijk!