Gezonde en voedzame reep voor de lekkere trek van pure ingrediënten. In kleine blokjes ook lekker als snoepje bij de koffie of thee.
Hoeveelheid: 7-8 repen
Ingrediënten
100grzachte medjoul dadels, ontpit
60grongebrande amandelen met vlies
30grrozijnen
10-15grgevriesdroogde frambozen
Extra benodigdheden:
vel bakpapier
Aan de slag
Hak de amandelen in stukjes.
Snij de dadels en rozijnen fijn, voeg de gehakte amandelen toe, verkruimel de frambozen erover en kneed snel tot een geheel.
Druk de massa op een vel bakpapier uit tot een rechthoek van ± 8x18 cm. De plak is dan ongeveer 1 cm dik. Vouw het bakpapier dicht en leg een paar uur in de koelkast om op te stijven.
Snij de plak in 7 à 8 repen of meerdere kleine blokjes.
Eet smakelijk!
Tips
Doop de repen ook eens in pure chocolade, omhul ze met geraspte kokos of drizzle er wat ruby chocolade over en top af met gevriesdroogde frambozen.
In plaats van gevriesdroogde frambozen kan ook eens gevriesdroogde aardbeien gebruiken.
Noten, gevriesdroogde frambozen/aardbeien, rozijnen en ruby chocolade bestel ik geregeld bij KoRo. Met de code MARIETTE5 krijg je 5% korting op jouw bestellingen.