Zacht en romig dessert met echte vanille. Lekker met rood fruit of gekarameliseerde ananas. Zóóó lekker!
Hoeveelheid: 6panna cotta's
Ingrediënten:
500mlslagroom
⅓-½vanillestokje
45grsuiker
4blaadjes gelatine (6,66 gr)
vers fruit
blaadjes verse munt
chocolade decoratie
Extra benodigdheden:
6muffinvormpjes of dessertglaasjes
Aan de slag:
Schenk de slagroom in een pannetje, snij het vanillestokje open, schraap het merg eruit en doe bij de slagroom. Voeg de suiker toe en verwarm langzaam. De room hoeft niet te koken maar moet wel lekker warm worden. Laat de slagroom en vanille 15-20 minuten op een heel zacht pitje trekken.
Week ondertussen de gelatine in koud water, knijp uit en voeg toe aan de room zodra deze lang genoeg heeft getrokken. Roer goed zodat de gelatine volledig oplost. Zet het pannetje met de room in een bak met koud water en laat afkoelen. Zodra de room wat lobbig wordt en schenk je deze in de vormpjes. Zet de panna cotta in de koelkast en laat minimaal een paar uur opstijven.
Tip: Je kan de room natuurlijk ook gelijk in de vormpjes gieten maar dan zakken de vanillepitjes naar beneden. Ik wil graag dat gelijkmatig verdeeld zijn, vandaar dat ik de room eerst ietsje lobbig laat worden.
Stort de panna cotta op schoteltjes, garneer met fruit* naar keuze en maak af met een blaadje munt en eventueel een chocolade decoratie.*) ik gebruikte dit keer gekarameliseerde ananas maar ge kan natuurlijk ook het traditionele rode fruit gebruikenEet smakelijk!
Tips:
Om de panna cotta makkelijker te lossen vet je de muffinvorm vooraf heel dun in met neutrale olie, Maak de randjes vlak voor het storten voorzichtig los en controleer of de panna cotta loskomt van de zijkanten.