Goudbruin, krokant en een fijne uiensmaak. Met dit recept maak jij deze lekkere uitjes voortaan zelf.
Hoeveelheid: 65gram
Ingrediënten:
6uien
neutrale olie
Aan de slag:
Maak de uien schoon en snipper fijn.
Verhit wat olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en fruit daarin de gesnipperde ui. Laat de uien op een zachte pit garen tot ze zacht zijn, lichtjes beginnen te kleuren en flink geslonken zijn. Schep regelmatig om en reken op ongeveer 30 minuten voordat de uien goed zijn.
Verdeel de uien over een met teflonfolie of bakpapier beklede bakplaat en schuif in een op 90ºC hete lucht voorverwarmde oven. Zorg dat de ovendeur op een kleine kier staat zodat het vocht kan ontsnappen. Ik gebruik meestal een pannenlap die ik aan de bovenkant tussen de oven en ovendeur stop. Laat de uien gedurende een uur drogen en goudbruin kleuren. Schep regelmatig om.
Tip: Voor donkerder uitjes laat je ze langer drogen in de oven of je zet de temperatuur 10-20º hoger.
Laat de uien afkoelen en verpak luchtdicht.Eet smakelijk!
Tips:
In een gesteriliseerd jam- of weckpotje zijn de Indonesische gebakken uitjes een paar weken houdbaar.
Voeg tijdens het fruiten van de uien eens een geperst teentje knoflook toe of schep er een snuf kerrie- of chilipoeder door.