Gebakken flespompoen met halloumi, yoghurt en munt
Verrassend vegetarisch gerecht dat de verfijnde en zoete smaak van pompoen combineert met zilte halloumi. Op smaak gebracht met vadouvan kruiden en afgetopt met cashewnoten, Griekse yoghurt en verse munt serveer je een kleurrijke maaltijd. Een aanrader om snel te maken!
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
400grflespompoen, schoongemaakt
100-125grpandanrijst
125grhalloumi
3-4eetlepelsGriekse yoghurt
5grvadouvan (kruidenmix)
1ui, in partjes
1teenknoflook
3eetlepelsolijfolie
3eetlepelssinaasappelsap of water
zout
Voor de garnering:
verse munt
25grcashewnoten, ongezouten
Aan de slag:
Snij de pompoen in blokjes van ± 2x2 cm en de halloumi in plakjes.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes flespompoen. Roer de pompoen af en toe even door en voeg na 15 minuten de ui toe en pers de teen knoflook erbij. Schep om en voeg de vadouvan kruiden toe. Bak al roerend in nog eens 5 minuten beetgaar. Voeg tenslotte het sinaasappelsap of water toe.
Verwarm in een andere koekenpan een eetlepel olijfolie en bak daarin de plakjes halloumi aan beide kanten mooi bruin. Reken op ongeveer 2 minuten.
Hak de cashewnoten grof en de munt fijn.
Verdeel de rijst over de borden, schep het pompoenmengsel erop en leg de plakken halloumi erbij. Garneer met Griekse yoghurt, cashewnoten en munt.
Serveer de gebakken flespompoen met halloumi, yoghurt en munt direct.