Gebakken flespompoen met halloumi, yoghurt en munt
Verrassend vegetarisch gerecht op smaak gebracht met vadouvan kruiden en verse munt.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten
400grschoongemaakte flespompoen
100-125grpandanrijst
125grhalloumi
3-4eetlepels Griekse yoghurt
25grongezouten cashewnoten
5grvadouvan kruiden
1ui in partjes
1teen knoflook
paar blaadjes verse munt
3eetlepels olijfolie
3eetlepels sinaasappelsap of water
zout
Aan de slag
Snij de pompoen in blokjes van ± 2x2 cm en de halloumi in plakjes.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes flespompoen. Roer de pompoen af en toe even door en voeg na 15 minuten de ui toe en pers de teen knoflook erbij. Schep om en voeg de vadouvan kruiden toe. Bak al roerend in nog eens 5 minuten beetgaar. Voeg tenslotte het sinaasappelsap of water toe.
Verwarm in een andere koekenpan een eetlepel olijfolie en bak daarin de plakjes halloumi aan beide kanten mooi bruin. Reken op ongeveer 2 minuten.
Hak de cashewnoten grof en de munt fijn.
Verdeel de rijst over de borden, schep het pompoenmengsel erop en leg de plakken halloumi erbij. Garneer met Griekse yoghurt, cashewnoten en munt.
Serveer de gebakken flespompoen met halloumi, yoghurt en munt direct.