Lekkere variatie op de traditionele mac ’n cheese. Met gerookte zalmflakes, venkel en verse dille.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
75grjong belegen Beemster kaas, geraspt
1venkelknol
5grverse dille, fijngehakt
125grmini penne
25grroomboter
25grbloem
250mlhalfvolle melk
75grwarmgerookte zalmflakes
½theelepel venkelzaad
zout, peper
Aan de slag:
Snij de venkel in stukjes van 1 cm.
Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe zodra de boter volledig is gesmolten. Roer goed en warm de massa al roerend een paar minuten flink door. Als de massa licht gekleurd is voeg je al roerend en beetje bij beetje de melk toe. Verwarm de saus een paar minuten om een dikke bechamel te krijgen. Breng op smaak met zout en peper.
Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. De laatste minuut kook je de gesneden venkel mee.
Giet de pasta af en meng met bechamelsaus, de zalm, ⅔ van de kaas, ¾ van de dille en het venkelzaad. Schep de mac ’n cheese in een ovenschaal, bestrooi met de overgebleven kaas en zet in het midden van een op 180º hete lucht voorverwarmde oven en bak in 20 minuten goudbruin.
Bestrooi de Scandinavische mac ’n cheese met het restant van de dille en serveer.Eet smakelijk!
Tips:
Gebruik bij het op smaak brengen van de bechamelsaus ook eens een paar druppels worcestershire sauce. Erg lekker!
Krijg je eters maar wil je niet lang in de keuken staan dan is dit een perfect gerecht om te maken. Makkelijk en weer eens wat anders.