Salade van rauwkost, gekookte kipfilet en ei op smaak gebracht met een heerlijke dressing van vissaus, limoensap en een pepertje.
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
200grkipfilet of kipdijfilet
1hardgekookt ei
2tomaten
1rode ui
stukkomkommer
2lente-uitjes
paartakjes verse koriander, fijngehakt
enkeleblaadjes botersla of romaine sla
zout
Voor de dressing:
1rawit pepertje
1½eetlepel citroen- of limoensap
1½eetlepel vissaus
1-1½theelepel suiker
Aan de slag:
Leg de kipfilet in kokend zout water en kook de kipfilet rustig gaar, laat afkoelen en trek met de toppen van je vingers uit elkaar tot kleine stukjes.
Maak de dressing door het pepertje ragfijn te snipper en te mengen met het limoensap, de vissaus en de suiker. Roer goed om de suiker op te lossen en schenk dan ¼ van de dressing over de kipfilet, hussel door elkaar en laat intrekken.Tip: afhankelijk van het merk vissaus dat je gebruikt kan de vissaus meer of juist minder zout zijn. Proef en pas de hoeveelheid citroen/limoensap en suiker naar smaak aan. De dressing moet een lekkere combinatie van licht zoutig en friszuur worden.
Snij de tomaten in kleine partjes, de ui in halve ringen, de komkommer in stukjes of plakjes en de lente-uitjes in ringetjes.
Voeg de gesneden rauwkost bij de kipfilet, voeg de koriander en de rest van de dressing toe en hussel goed door elkaar.
Schik wat slablaadjes op een bordje of schaal, verdeel de salade erover en garneer de yum gai met ei.Eet smakelijk!
Tips:
Yum gai smaakt gekoeld het lekkerst. Haal de ingrediënten dus vooral pas op het laatst uit de koelkast of maak de Thaise salade ruim voor gebruik en bewaar in de koelkast.