Heerlijke Italiaanse pasta met simpele en pure smaken. Kleurrijk, makkelijk te maken en o zo lekker!
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
160gram(verse) pasta
100grbaby spinazie
100mlslagroom
12grote garnalen, met MSC of ASC keurmerk
8kleine trostomaatjes
2eetlepelspesto Genovese
1kleine ui
1teenknoflook
Spaans pepertje, naar smaak
Parmezaanse kaas, blok
olijfolie
Voor de garnering:
verse basilicum
Aan de slag:
Snipper de ui, pel de knoflook en snij de tomaatjes in kwarten. Snij het pepertje in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snipper.
Verhit in een wok of koekenpan een scheutje olijfolie en fruit daarin de gesnipperde ui en Spaanse peper. Als de uien glazig knijp je de teen knoflook erbij, voeg je de garnalen toe en bak gaar. Voeg dan de room en pesto toe, rasp er wat Parmezaanse kaas bij en houdt de saus warm.Tip: door de kaas en pesto vind ik de saus al genoeg op smaak maar als je wilt kun je nog wat zout toevoegen.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente.
Vlak voor de pasta gaar is voeg je de tomaatjes en spinazie toe aan de saus, roer door elkaar en laat de spinazie slinken. Mocht de saus te dik zijn geworden, schep er dan wat kookwater van de pasta bij. Schep de pasta uit het water en roer door de saus.
Verdeel de pasta met garnalen, tomaat en spinazie over de borden, rasp er flink wat Parmezaanse kaas over, garneer met verse basilicum en serveer.Eet smakelijk!