Verfrissend ijs van pure ingrediënten. Heerlijk op een ijshoorntje of in een coupe met vers fruit.
Hoeveelheid: 1liter ijs
Ingrediënten:
500grGriekse yoghurt
300grmango, diepvries
250grananas, vers in stukjes
3-4eetlepelswitte basterdsuiker
1eetlepelcitroensap
1eetlepelmagere melkpoeder of ongeslagen slagroom
Aan de slag:
Schep de yoghurt in een blender en voeg de rest van de ingrediënten toe en pureer tot een gladde massa.
Schenk de ijsbasis in de ijsmachine en draai tot ijs.Tip: heb je geen ijsmachine giet de ijsbasis dan in een diepvries bakje en roer het ijs elke 45 minuten even door met vork. Herhaal tot het ijs voldoende stevig is.Tip: vanwege het bloedhete weer heb ik het gedraaide ijs in een bak geschept en nog 30-45 minuten in de vriezer laten opstijven. Langer zou ik niet doen. Vers gedraaid en nog lekker zacht en smeuïg is dit ijs het lekkerst.
Schep bolletjes ijs in een coupe of oubliewafel.Eet smakelijk!
Tips:
Voor de mango gebruik ik graag blokjes uit de diepvries. Dat zorgt ervoor dat de ijsbasis gelijk al goed koud is en het ijs snel klaar is. Daarbij vind ik de smaak van diepvries mango eigenlijk altijd lekker. Ananas gebruik ik bij voorkeur wel vers.
In plaats van yoghurt kan je ook prima skyr of kwark gebruiken. Voeg dan wel wat (extra) ongeklopte slagroom toe om het romiger te maken.