Makkelijk Midden-Oosters gerecht met tomaat, paprika, eieren en ui. Zo lekker, wil je ook van genieten!
Verwijder de kroontjes van de paprika's, snij in de lengte doormidden en vervolgens in dunne reepjes. Snij de tomaten in stukjes.
Verhit wat olie in een (gietijzeren) koekenpan en fruit daarin de ui aan. Voeg gemalen komijnzaad en fruit een paar minuten tot de uien glazig worden. Voeg dan de paprika toe, pers de knoflook erbij, voeg paprika- en chilipoeder toe, de tomaten, zongedroogde tomaatjes en tot slot de tomatenpuree. Roer door elkaar en laat op een zachte pit zachtjes stoven tot de groenten gaar zijn en de tomaten zijn ingedikt tot een lekkere saus.
Tip: schep alles af en toe om zodat er niets aan de bodem kan plakken.
Schep de uitgelekte limabonen door de shakshuka en warm even mee.
Maak kuiltjes in de shakshuka, breek in elk kuiltje een ei en laat de eieren rustig stollen. Als het eiwit net aan is gestolt is het dooier vaak nog een beetje vloeibaar. Hou je daar niet van warm dan nog wat langer door.
Garneer de shakshuka met verse koriander en serveer er vers gebakken naan bij.
Eet smakelijk!
Bron: https://overetengesproken.nl/shakshuka-met-peulvruchten/