Frisse naar citroen smakende siroop. Lekker als limonade, in cocktails, over toetjes of in gebak.
Hoeveelheid: 1flesje
Ingrediënten:
125mlwater
80grsuiker
5-6grverse citroen verbena of verveine blaadjes
1eetlepel citroensap
Aan de slag:
Spoel de blaadjes met koud water en schud goed droog.
Breng het water en de suiker langzaam aan de kook zodat de suiker goed oplost. Voeg de blaadjes citroen verbena of verveine samen met het citroensap toe en laat 5 minuten zachtjes trekken. Houd de deksel op de pan zodat er zo min mogelijk vocht verdampt. Neem de pan daarna van de pit en laat afkoelen. Bewaar tenminste 12 uur in de koelkast om de smaak goed in te laten trekken.
Giet de siroop door een zeef in een flesje en bewaar in de koelkast.Geniet ervan!
Tips:
Hoe lang je de siroop kunt bewaren is afhankelijk van de temperatuur waar je het bij bewaart en hoe schoon en steriel het flesje is waar je het in bewaart. Wil je de siroop bewaren voor later gebruik breng het dan na het zeven snel aan de kook, giet in een gesteriliseerde fles en sluit direct.
Voor een sterkere of juist zachtere smaak speel je met de tijd dat je de blaadjes laat trekken in de siroop. In vind een nacht in de koelkast heerlijk maar je kan natuurlijk ook veel sneller de blaadjes eruit zeven.
Afhankelijk van je smaak gebruik je meer of minder suiker. Minder suiker gebruiken gaat wel ten koste van de houdbaarheid. Ik speel er doorgaans een beetje mee. Omdat ik liever kleine beetjes siroop maak die snel op gaan maak ik me niet druk om de houdbaarheid.