Noedels, paddenstoelen en veel umami, dit wil je proeven! Staat ook nog eens zo op tafel...
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
75grsoba noodles
100grshiitake
Voor de marinade:
1eetlepelmiso
1theelepelKikkoman
1theelepelmirin
1theelepelsaké
beetjehoning
scheutjevers citroensap
kleinteentjeknoflook, geraspt
stukje gemberwortel, geraspt
Voor de garnering:
verse bieslook
witsesamzaad
Aan de slag:
Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de marinade. Verwijder eventuele harde stukjes van steeltjes van de shiitake en snij in plakjes.
Kook de noodles gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zet de shiitake snel aan in een hete koekenpan, roer de soba noodles en het sausje erdoor en schep op 2 borden. Garneer met bieslook en sesamzaad.Eet smakelijk!
Tips:
Bak shiitake vooral niet te lang, dan worden ze taai. Een minuut of 5 is meer dan voldoende. Gebruik ook vooral niet teveel boter of olie. Dat wordt opgezogen door de shiitake waardoor ze vet en zompig worden, jammer.
Liefhebber van pittig? Rasp eens wat verse rode peper door de marinade.
Hoewel miso prima verkrijgbaar is in de supermarkt koop ik het veelal bij Xenos. De verpakkingen in de supermarkt vind ik onnodig duur (€ 6,99) en groot (300 gr). Bij Xenos betaal je € 1,49 voor een zakje van 140 gr.