Voedzame soep die je een handomdraai maakt. Ideaal als snelle maar toch gezonde maaltijd. Maak 'm ook!
Ingrediënten:
500grzoete aardappel
flinkebloemkool
1rode ui, gesnipperd
rode curry, naar smaak
bouillonpoeder
olijfolie
Voor de garnering
bieslook, fijngehakt
peterselie
sesamzaad, wit en zwart
chili vlokken
Aan de slag:
Schil de zoete aardappel en snij in blokjes in blokjes. Was de bloemkool en snij grof.
Verwarm wat olijfolie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui. Bak na een paar minuten de stukjes zoet aardappel kort mee en voeg de bloemkool toe. Giet zoveel kokend water in de pan dat de groente onder staat. Leg de deksel op de pan laat zachtjes koken tot de groente gaar is.
Pureer de groente met een staafmixer, voeg naar smaak rode curry toe en breng op smaak met bouillonpoeder. Schep de soep in kommen, garneer met de topping en serveer direct.Eet smakelijk!
Tips:
De vegan rode curry van KoRo is heerlijk pittig. Wij vinden 'm zo lekker dat ik altijd een pot op voorraad heb staan.