Doe yoghurt, diepvriesfruit, havermout, chiazaad, psylliumvezels, eiwitpoeder, kokos en walnoten in een blender.
Snij de dadels grof en voeg toe aan de yoghurt.
Was de appel, snij in kwarten en verwijder het klokhuis. Snij grof en voeg toe aan de yoghurt.
Pel de banaan en breek boven de blender in stukken en blend alles tot een smoothie.Tip: ik zet de blender het liefst op een rustige stand. Doorgaans staat mijn Magimix op stand 1½ van 4. Zo pureer ik de ingrediënten niet helemaal tot moes en hou ik een lekkere bite in de smoothie bowl.
Verdeel de smoothie over 2 kommen en laat een paar minuten staan om wat in te dikken. Wij houden van een flink ontbijt en eten deze hoeveelheid met z'n tweetjes op. Kleinere eters halen er waarschijnlijk 3 schaaltjes uit. Garneer de smoothie bowls met de topping en serveer met een kop vers gezette thee.Eet smakelijk!
Tips:
Ik hou wel van een stevige smoothie die staat in de maag. Heb jij liever een dunnere, drinkbaardere smoothie? Gebruik dan de helft van het chaizaad en psylliumvezels, voeg wat extra yoghurt toe en verdun met vers geperst sinaasappelsap.
Graag meer eiwitten in de smoothie? Vervang de yoghurt door skyr of kwark.
Geen tijd of zin om zelf granola te maken? Yespers heeft heerlijke granola met gered fruit. De granola wordt gezoet met fruitpuree en is vrij van geraffineerde suikers of zoetstoffen. Met Nederlandse haver, werkgelegenheid voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en korte ketens werkt Yespers aan een inclusieve en duurzame voedselketen. Granola met een goed verhaal én heel erg lekker!