Gegrilde asperges met serranoham, geitenkaas en honing
Schillen, grillen en serveren. Maak dit recept en geniet van overheerlijke asperges.
Hoeveelheid: 2borden
Ingrediënten:
10asperges
serranoham
zachte geitenkaas
honing
verse tijm
olijfolie
Aan de slag:
Schil de asperges, smeer in met wat olijfolie en grill in een grillpan of op de BBQ. Keer regelmatig om zodat ze aan alle kanten garen en mooie grillstrepen krijgen. Als de asperges gaar zijn schep je er wat honing over en rol je alle asperges erdoor zodat ze helemaal omhuld worden door een dun laagje honing. Verdeel de asperges over de (voorverwarmde) borden.Tip: zet de pit niet te hoog. Zo krijgen de asperges de tijd om te garen zonder te verbranden. Dikke asperges kan je eventueel in de lengte halveren. Om de garing te versnellen kan je de asperges eventueel afdekken met een vel aluminiumfolie.
Bak snel de plakjes serranoham in de hete grillpan, verdeel over de asperges, brokkel de geitenkaas erover en drizzle tot slot wat honing over de gegrilde asperges.
Strooi wat blaadjes vers tijm over de borden en serveer direct.Eet smakelijk!
Tips:
Bij de opening van het aspergeseizoen kreeg ik van Het Nederlands Asperge Centrum een pakket asperges met een fles Barefoot Buttery Chardonnay erbij. De Buttery Chardonnay is een hele fijne combi met deze gegrilde asperges kan ik je verzekeren. De wijn is onder meer verkrijgbaar bij PLUS.
Kies een smaakvolle en liefst biologische honing, bijvoorbeeld Mielbio.