Meng de havermout met het chiazaad, de hazelnoten en het cacaopoeder. Roer er de haverdrink, espresso en yoghurt door en verdeel over 2 weckpotjes, glazen of kommetjes. Dek af en zet een nacht in de koelkast.
Neem de volgende ochtend de ontbijtjes uit de koelkast en top af met chia jam, kokosvlokken, vers fruit en tot slot wat gepofte quinoa.Eet smakelijk!
Tips:
In plaats van haverdrink kan je natuurlijk ook andere plantaardige drinks gebruiken of eventueel melk.
Voor een sterkere koffiesmaak gebruik je meer espresso en minder haverdrink, voor een mildere smaak juist andersom. Of je gebruikt koffie in plaats van espresso.
De chia jam en het verse fruit maken het ontbijtje al lekker zoet. Ben je een echte zoetekauw prak dan een banaan en roer samen met de yoghurt, haverdrink en koffie door de havermout.
Geen fan van koffie? Vervang de espresso door yoghurt en/of haverdrink en laat de cacaopoeder achterwege.