Door de zachte, marspeinachtige binnenkant een onweerstaanbaar lekker koekje.
Hoeveelheid: 10koekjes
Ingrediënten:
1eiwit (30 gr)
100gramandelmeel
55grkristalsuiker
25gramandelen, zonder vel en grofgehakt
15mlbloemenhoning (1 eetlepel)
1mlbittere amandel extract
1biologische citroen, zeste
snuf zout
Voor de garnering:
10losse amandelen, pistachenootjes of bigarreaux
poedersuiker
Aan de slag:
Klop het eiwit met een snuf zout stijf. Voeg amandelmeel, fijngehakte amandelen, citroenzeste, kristalsuiker, amandel extract en honing toe. Schep door elkaar tot een stevig deeg dat lijkt op marsepein.
Maak 10 bolletjes van het deeg, rol riant door de poedersuiker en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk in elk koekje en amandel, pistachenootje of bigarreaux. Plaats het bakblik in het midden van een op 180ºC boven- en onderwarmte voorverwarmde oven. Bak in ± 15 minuten tot de amaretti licht beginnen te kleuren.Tip: doe een flinke laag poedersuiker in een kom of diep bord en rol daar de bolletjes deeg door.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de zachte amandelkoekjes afkoelen op een taartrooster. Tijdens het afkoelen wordt de buitenkant licht krokant.Eet smakelijk!
Tips:
Bigarreaux vindt je in het bakschap van de supermarkt.