Rustieke Italiaanse salade met mozzarella, tomaat, olijfolie en basilicum. Staat zo op tafel en is onweerstaanbaar lekker.
Hoeveelheid: 1salade
Ingrediënten:
250grrijpe tomaten, diverse kleuren, vormen en maten
1bol (buffel) mozzarella
1biologische citroen zeste,
extra vierge olijfolie
Voor de basilicumdressing:
10grverse basilicumblaadjes
extra vierge olijfolie
zeezout
Voor de garnering:
blaadjes verse basilicum
pijnboompitjes
Aan de slag:
Voor de basilicumdressing:
Scheur de basilicum grof en maal in een hakmolentje samen met een snuf zout en wat olijfolie tot een dressing.Tip: maal de basilicum niet te lang, daar kan het bitter van worden.
Voor de insalata Caprese:
Snij de tomaten in grove stukken en leg op een schaal.
Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over en tussen de tomaten. Schep de basilicumdressing erover en rasp er lekker wat citroenzeste over.
Garneer de tomatensalade naar smaak met pijnboompitjes en blaadjes basilicum. Serveer met olijven, pan tostado, zelfgemaakte focaccia en smeersels zoals tapenade en kruidenboter.Eet smakelijk!
Tips:
Rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpan om ze extra smaak te geven.