Heerlijk fris ijs op waterbasis met de intense smaak van verse citroenen. Je proeft gewoon de zomer. Maak het ook en geniet!
Hoeveelheid: 750gr citroensorbet
Ingrediënten:
400mlwater
150grsuiker
220mlcitroensap (±3,5 citroen)
Aan de slag:
Voeg water en suiker bij elkaar in een pannetje en kook in een paar minuten tot een siroop. Laat volledig afkoelen, roer het citroensap erdoor en laat een nachtje in de koelkast rijpen.
Schenk de volgende dag de citroensiroop in de ijsmachine, zet het juiste programma aan en laat de machine zijn werk doen.
Schep bolletjes van de citroensorbet en serveer direct. Of bewaar het sorbetijs in de vriezer om het iets harder/steviger te maken.Eet smakelijk!
Tips:
Schep een bolletjes citroensorbet in een glaasje, schenk er prosecco over en je hebt een heerlijke spoom.
Citroenijs is ook verrassend lekker in een gin cocktail.
Pas de smaak aan je eigen voorkeur aan door meer suiker of juist wat minder citroensap te gebruiken. Vervang eventueel een deel van het citroensap door limoensap.
Afhankelijk van de ijsmachine die je hebt kan de sorbet nog wat korrelig zijn en op granita lijken. Schep over in een diepvries bakje, druk lichtjes samen en zet in de vriezer om verder op te stijven.