Originele cocktail met citroen sorbet en prosecco. Weer eens wat anders dan de klassieke gin-tonic.
Hoeveelheid: 1gin cocktail
Ingrediënten:
50mlgin, bijvoorbeeld Tanqueray No. Ten
20mlsterrenmunt siroop
1bolletjecitroen sorbetijs
mousserende wijn, bijv. prosecco
Voor de sterrenmunt siroop:
100mlwater
100grsuiker
1zakjesterrenmuntthee, 1½ gr
Voor de garnering:
takje koriander
citroenschil en/of schijfje citroen
Aan de slag:
Voor de sterrenmunt siroop:
Breng het water aan de kook, giet over het theezakje en laat 20-30 minuten trekken.Tip: des te langer de thee trekt, des te sterker de smaak van de siroop.
Zeef de thee, voeg de suiker toe en roer tot de suiker helemaal is opgelost. Giet de siroop in een flesje en bewaar in de koelkast.
Voor de gin cocktail:
Giet de gin en sterrenmunt siroop in het cocktailglas en roer voorzichtig door.
Schep een bolletje citroen sorbet in het glas en schenk er naar smaak mousserende wijn over.
Garneer de cocktail met een takje koriander, een schijfje citroen en een stukje citroenschil.Proost!
Tips:
De verhoudingen en ingrediënten van sterrenmunt thee verschillen nog weleens. Ik gebruikte de 1-kops theezakjes sterrenmunt van het huismerk van PLUS Supermarkt. Dat is een kruidenmelange van louter zoethout, kamille, anijszaad en munt. Zoek voor de siroop een melange die jou het lekkerst lijkt.