Boterzachte vis op een bedje van mediterrane groenten. Met verse oregano en tijm, kappertjes en olijven. Heerlijk!
Hoeveelheid: 2personen
Ingrediënten:
400grMSC-gecertificeerde schelvis
250grcocktail trostomaatjes, gewassen
1courgette, gewassen
1aubergine, gewassen
1rode puntpaprika, gewassen
1rode ui
70grtomatenpuree
verse tijm en oregano
scheutjebalsamico azijn
zout, peper
ghee, olijfolie
Voor de garnering:
kalamata (zwarte) olijven, in ringetjes
kappertje
peterselie, gescheurd
Fleur de Sel (knoflook & peterselie-smaak)
Aan de slag:
Snij de tomaatjes in kwarten, leg in een ovenschaal, hussel er wat balsamico azijn, tijm, oregano, olijfolie en zout door en zet in een op 180ºC hete lucht voorverwarmde oven. Schep tussentijds een paar keer om. Het is de bedoeling dat de tomaatjes roosteren en inkoken tot een dikke tomatensaus. Reken op ongeveer 30 minuten.
Snij ondertussen de courgette en aubergine in stukjes en de paprika in reepjes. Pel de ui en snij in partjes. Hussel wat olijfolie door de groenten en grill in een grillpan.Tip: Ik grill de verschillende groenten het liefst apart en hou ze dus uit elkaar. Als je het makkelijker vindt kan je ook prima alles in één kom doen en door elkaar husselen.
Als de tomaten goed zijn schep je de tomatenpuree erdoor, laat nog even 10 minuten garen en neem uit de oven. Is nog niet alle groente gegrild? Zet de oven dan uit en laat de tomatensaus rustig in de warme oven staan. Tip: Vind je de saus te dik? Druppel er dan gewoon wat water bij.
Snij de schelvis in twee stukken, kruid met een beetje zout en peper en bak in een mengsel van ghee/roomboter en olijfolie.Tip: door een beetje olijfolie toe te voegen aan de ghee/roomboter kan het heter worden zonder te verbranden.
Schep de groenten en de tomatensaus door elkaar, verdeel over de borden en leg een stuk gebakken schelvis op de ratatouille. Strooi er tot slot wat kappertjes, olijven, peterselie en een snuf Fleur de Sel over.Eet smakelijk!
Tips:
Maak het jezelf gemakkelijk en bestel de schelvis online bij Versopjebord.nl. Je hoeft de deur niet uit en je weet zeker dat je duurzame en eerste kwaliteit vis krijgt.